MC sistemi

Mc sistemi logo
Naslov naslov

Hotelski PMS: cloud ali server ?

Cloud tehnologija je na pohodu zadnjih 10 let in je postala de-facto standard za vse Hospitality programske rešitve. Dejstvo je, da večina hotelov še danes uporablja lastne strežnike kot dediščino prejšnjih časov, vendar je realnost taka, da vse nove investicije z redkimi izjemami gledo v smeri oblačne (cloud) tehnologije. Naše podjetje ima na voljo obe rešitvi; cloud in on-prem. Vsak hotelir se lahko odloči za eno ali drugo glede na njegove potrebe. V nadaljevanju je kratek pregled lastnosti obeh tehnologij z opisom prednosti in slabosti vsake od njih.

Rezervacije

Tri glavne vrste rezervacij so prijava WALK-IN gosta, obravnava predhodnih rezervacije in skupinske rezervacije. Predhodne rezervacije morajo biti hitre in enostavne za upravljanje, skupinske so nekoliko zahtevnejše. Sodobni hotelski PMS mora biti sposoben hitro in priročno vnesti rezervacijo in imeti možnost vnosa kompleksnih skupinskih rezervacij, ki zajemajo vse kritične podatke.

Front Office

Gostje se spominjajo super prijaznih in učinkovitih receptorjev. Funkcija sprednje pisarne hotelskega PMS mora omogočati hiter in neboleč način prijave in odjave gosta, delo s programom mora biti enostavno. Program mora biti skladen z zakonodajo države, kjer se uporablja. Posebnosti dobrega programa so elektronske registracijske kartice, ki pohitrijo prijavo gosta in sistemi za avtomatsko prepoznavo osebnih dokumentov.

Gospodinjstvo

Vsi upravljavci vedo, kako pomembna je funkcija gospodinjstva: brez čistih sob ne morete prijaviti gostov. Programska oprema za gospodinjstvo mora biti integrirana z vašim hotelskim PMS. Ključne značilnosti, na katere morate biti pozorni, so zmožnost označevanja stanja sobe kot čiste, pregledane, umazane, izpraznjene in neprimerne. Vedno so koristne tudi lastnosti, kot so orodja za razporejanje osebja in zbirka podatkov o izgubljenih in najdenih predmetih v sobi.

Obračunavanje in izdajanje računov

Računovodstvo je zahtevno samo po sebi. Sodoben hotelski PMS je osnova za pravilne računovodske podatke. Funkcije izdaje računov in upravljanje blagajne morajo biti mogoče z minimalnimi pritiski tipk. Poslovne knjige in finančna poročila morajo biti enostavno dosegljiva.

Vhodni / Domači zaslon

Sodite knjigo po njenem ovitku. Enostavnost informacij je pomembna, zato je res odličen domači zaslon z vsemi bistvenimi informacijami prvi sodnik sodobnega hotelskega PMS. Nekatere ključne informacije o domačem zaslonu so; prihodi, odhodi, gostje v hiši, odstotek zasedenosti in lastni gostje.

Poročanje in analitika

Poslovne odločitve temeljijo na dobrem poročanju in analitiki trenutnih poslovnih podatkov. Dober PMS ne bi smel samo analizirati preteklih poslov, ampak je sposoben predvideti prihodnje poslovne trende in predlagati ustrezne ukrepe. Protelovo orodje Genus BI vam bo vse to prikazalo ob enostavni uporabi številk in grafične predstavitve.

banner
Enostaven za uporabo

Enostaven program poveča vašo učinkovitost pri delu

Protel air ne potrebuje uporabniškega priročnika. Prednosti enostavne programske rešitve:

  1. Nizki stroški usposabljanja novih uporabnikov
  2. Aktivirajte nove uporabnike “na krovu” v dnevu ali dveh
  3. Prihranite čas pri delu s programom, več časa preživite z gosti
  4. Izognite se napakam uporabnikov in dragim posledicam
  5. Vsak uporabnik lahko uporablja program v svojem jeziku
  6. Program se naučite iz VIDEO predstavitev, navodila niso potrebna
Cloud tehnologija

Oblačne programske rešitve

Ključne prednosti računalništva v oblaku:

Dostoponot

Dostopnost od kjer koli in na kateri koli napravi s spletnim brskalnikom.

Varnost

Za varnost in varnostno kopijo vaših podatkov je sistemsko poskrbljeno.

Brez ročnih nadgradenj

Vedno uporabljate najnovejšo različico programske opreme

Brez finančnih naložb

Plačajte po uporabi - prekličite, ko želite.

Prihranite stroške

Prihranite velike stroške za zagon aplikacij, ki temeljijo na strežniku draga sistemska programska oprema, strežnik, visokotehnološka podpora, poraba energije, ...

banner